VOLONTERSKI OSKAR 2015


Svečana dodjela nagrade Volonterski Oskar održana je u srijedu 24. veljače 2016. u Staroj gradskoj vijećnici.

Ovaj današnji dan nazvali smo Danom zahvalnosti svim volonterima grada Zagreba, a najveće hvala upućujemo našim finalistima: Dori, Tomislavu i Anki“ – poručila je izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, Jela Prgić Znika.

Volonterski Oskar je godišnja nagrada za volontera/ku godine koja se dodjeljuje za individualni volonterski doprinos na području Grada Zagreba. Dodjeljivanjem Volonterskog Oskara želimo istaknuti poseban i nezamjenjiv doprinos kojeg volonterke i volonteri daju razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Gradu Zagrebu.

Na natječaj za nagradu Volonterski Oskar 2015. zaprimljena je 21 nominacija, a u prvom krugu natječaja (18. – 29. siječnja), stručno Povjerenstvo je, prema unaprijed utvrđenim kriterijima, odabralo 3 najbolja kandidata. Oni su:
  • Anka Juričić (77), volonterka Doma za starije osobe Trešnjevka
  • Tomislav Čleković (45), volonter udruge Krila – terapijsko jahanje
  • Dora Vukušić (24), volonterka udruge Hrabri telefon
Volonterski Oskar za 2015. godinu osvojila je gospođa Anka Juričić.

Natječaj za nagradu Volonterski Oskar provodi se u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te je sufinanciran iz proračuna Grada Zagreba.


Partneri, sponzori i donatori
Zaklada

KRILA – TERAPIJSKO JAHANJE je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo


Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport