SPAJALICA


U četvrtak, 29.10.2015. u Ininoj zgradi u centru Zagreba u Medulićevoj 34 predstavljen je projekt spajalica kojim je INA nekolicini udruga dala na korištenje odabrane nekretnine u vlasništvu kompanije. Projekt su predstavili predsjednik Uprave Ine Zoltán Áldott i predstavnici udruga koje su stanari prvih dviju lokacija ustupljenih u sklopu projekta – zgrade u Medulićevoj i prostora u Sesvetama.
 
G. Áldott tom je prilikom izjavio: „Nakon dugih mjeseci rada na ovom projektu, jako me veseli što smo otvorili svoja vrata javnosti i predstavili nove stanare Inine zgrade u Medulićevoj, kao i prostora u Sesvetama. Spajalica je koncept kojim je INA još jednom potvrdila pedeset godina dugu tradiciju dijaloga i suradnje sa zajednicama u kojima kompanija posluje.“


Projekt spajalica dio je šire inicijative „Prostor za vaše ideje“ pokrenute u rujnu prošle godine, u sklopu Ininog društveno odgovornog rada, s ciljem da se odabrane nekretnine koje su u vlasništvu kompanije ustupe na korištenje udrugama i pojedincima koji će svojim radom nastaviti doprinositi kvaliteti života lokalne zajednice.

Prve dvije lokacije na kojima je projekt zaživio su Inina zgrada u Medulićevoj 34, u samom centru Zagreba, te prostor u Sesvetama.

Sa šest partnerskih udruga (udruga Ljubav na djelu, Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BIH…, udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, kipar Krešimir Katušić te udruga Dar) potpisan je trogodišnji ugovor te su se tijekom rujna uselile u svoje prostore Medulićevoj, dok će se lokacijom u Sesvetama koristiti udruga Krila – terapijsko jahanje, udruga osoba sa cerebralnom i dječjom paralizom, na osnovu ugovora na deset godina.
 
U pripremnoj fazi projekta, u suradnji INA Kluba volontera i volontera iz redova udruga, organizirane su prve zajedničke radne akcije. U Medulićevoj su 29. rujna volonteri oslikavali zidove stubišta motivima koji se povezuju uz svaku pojedinu udrugu, dok su 1. listopada u Sesvetama volonteri čistili površine vanjskog jahališta i prostora oko gospodarskih zgrada.

 Zašto spajalica?

Proces osmišljavanja imena i vizualnog identiteta projekta realiziran je pod kreativnim vodstvom Krešimira Katušića, slobodnog umjetnika, kipara koji je jedan od partnera projekta.

Naziv spajalica odabran je kao simbol spajanja različitih udruga (različitih pojedinaca, različitih lica) na jednom mjestu koje prije svega postaje platforma za daljnje pomaganje vlastitim štićenicima/članovima, ali isto tako mjesto suradnje među udrugama, kao i suradnje s Inom na različitim projektima korisnima za širu zajednicu.


Partneri spajalice:
 
Udruga za darovitost "Dar"
 
Hrvatski savez gluhoslijepih osoba „Dodir“
 
Udruga CRVENI NOSOVI klaunovidoktori
 
Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH
 
Umjetnik Krešimir Katušić
 
Udruga Krila – terapijsko jahanje
 
Ljubav na djelu – Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti 
 
 


Partneri, sponzori i donatori