10 godina rada Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

U petak, 18.10.2013. od 13.00 do 17.00 sati bili smo sudionici proslave 10-ogodišnjice rada Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u Bjelovarskom kazalištu u Bjelovaru.

Održan je skup predstavnika građanskih inicijativa i aktivista. Lidija Samac, zaposlenica naše udruge proglašena jednom od najaktivistica i tom prigodom joj je upraviteljica Nacionalne zaklade gospođa Cvjetana Plavša-Matić uručila priznanje.

Organiziran je „Aktivni stol“, ciljana rasprava o prioritetima ( problemima ) u razvoju lokalnih zajednica s prijedlogom mogućih rješenja koja će na kraju biti objedinjena s prijedlozima i ostalih regionalnih događanja. Tako objedinjeni prijedlozi biti će u dokumentu pod nazivom „ Doprinos aktivnih građana“ dostavljeni na adrese svih relevantnih institucija u državi s popisom sudionika.

„Aktivni stol“ je počeo glasovanjem sudionika  o listi prioriteta ( društvena uključenost/isključenost,  (ne)razvoj lokalne zajednice i (neistražene) mogućnosti lokalne zajednice ), nastavio se s raspravom o onim problemima koje sudionici prepoznaju kao najvažniju za njihovu zajednicu  te na kraju je došlo do zaključka i liste prioriteta.


Partneri, sponzori i donatori