PRVENSTVO HRVATSKE U DRESURNOM JAHANJU ZA OSOBE S INVALIDITETOM


Dana 06. i 07. lipnja 2015. na jahalištu Udruge „Pegaz“ u Rijeci održano je Prvenstvo Hrvatske u dresurnom jahanju za osobe s invaliditetom. Organizatori turnira su bili KDJ „Pegaz“ i Hrvatski konjički savez osoba s invaliditetom.

Titulu državnog prvaka treću godinu za redom u Ib kategoriji obranio je jahač KDJ „Pegaz“ Antonio Žunić na grlu Pepper One sa ukupno 65,05%. Drugo mjesto zauzeo je Dinko Juretić, jahač KK Vodičajna iz Lukeža na grlu Sivi Soko sa ukupno 64,14%. Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvom Hrvatskog Paraolimpijskog odbora i Grada Rijeke uz suorganizatore Sportski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke i Zajednice sportova osoba s invaliditetom Primorsko-goranske županije.

Sudačko vijeće Sudačko vijeće u sastavu gdin. Bereny Miklos (Mađarska), gđe. Zvjezdana Klarić i Sanja Olujuć (Hrvatska) ocjenjivali su jahače u dva FEI testa (Team test i Individual Champion test) te Freestyle nastupu (ples konja uz muziku). 

 
Partneri, sponzori i donatori
Zaklada

KRILA – TERAPIJSKO JAHANJE je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo


Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport