HRVATSKA VOLONTIRA!

Volonterski centar Zagreb i ove je godine zajedno sa svojim partnerima iz Hrvatske mreže volonterskih centara organizirao 21.rujna 2012. manifestaciju Hrvatska volontira! pod sloganom Volontiraj – budi promjena.

U sklopu manifestacije Udruga Krila organizirala je sljedeće aktivnosti za volontere:

16:30 dolazak na imanje i obilazak imanja (upoznavanje s konjima, njihovim pasminama, karakteristikama, samom terapijom, općenito radom u Krilima )
17:00 okupljanje na livadi Krila i gledanje jednog kondicionog treninga (učenje o tome što je kondicioni trening za konje, tko ga provodi, zašto, na koji način, upoznavanje sa kondicionerom i konjem i sl.)
17:30 priprema konja za terapiju (mali volonterski trening) ( kako očistiti konja, kako ga osedlati, kako ga voditi, što sve radi volonter vodič u terapiji, na što treba obratiti pozornost i sl.)
18:00 predavanje o Krilima i volontiranju u Krilima (što su Krila, kada su nastala, kako su se razvijala, Krilati konji, korisnici, učinci terapije, što volonteri u Krilima rade, kako mogu doprinjeti Udruzi i sl.)
19:00 pokazivanje hranjenja konja (što sve konji jedu, koji je proces hranjenja konja, na što treba obratiti pozornost kod hranjenja konja )
19:30-20:00 rastanak uz mali poklon za uspomenu na posjet Krilima

 



Partneri, sponzori i donatori